health supplementsМоже да бъдете спокойни, вече не се тревожете за обезводнената кожа, чупещите се нокти и изнемощяката коса. На пазара са Омега 3 мастни к-ни.

Ако случайно се чудите какво реално са тези киселини и с какво реално са ползотворни в организма, веднага ще разясним.

Омега 3 есенциалните киселини са безценни за тялото на човека, защото не се синтезират в организма. Поради тази причина е доста необходимо да си ги наваксваме с продуктите, приемайки ги и чрез хранителните добавки.

В ястия Омега-3 мастни киселини най-широко се намират в рибата, асаи, градиснки чай, лененото масло, водораслите и маслото от рапица, спанака и орехите.

За огромно съжаление, също много често диетата ни не може да ни набави важните ползотворни компоненти. Причините за това са доста – по един начин в напрегнатото ежедневие нямаме време да приготвим и поднесем у дома на любимите си хора ястията, от които наистина имат нужда. Има и друго – много често сме нехайни по отношение на хранене и не си даваме сметка колко необходимо е да ядеме хубава и вкусна храна всеки ден. Често разчистваме на лесните, засищащи и бързодостъпни, но без особени хранителни качества ястия.

Друг повод да не консумираме достатъчно количество Омега-3 есенциални мастни к-ни с ястията е даден характерен вкус, като не ни харесва. Доста човешки същества, например не харесват спанак, водорасли и риба. Рядко похапват в необходимите размери и от другите предлагащи Омега 3 мастни киселини храни.

Факт е, че за да се придобият важните за нормалната дейност на организма Омега-3 е наложително да се усвояват добавки.

Предоставят се в различни форми, но най-често се намират като масло или капсули, като се поглъщат по нареждане или пък следвайки инструктажа върху упътването.

Омега 3 са полезни мазнини, които спомагат за коректния метаболизъм в човешкото тяло.

Освен за добри нокти, коса и кожа Омега 3 есенциалните мастни к-ни са ползотворни и за множество различни неща.

Примерно приемът на значителни нива Омега-3 мастни киселини помага за надмогването на депресивни състояния.

Полезни са, ако се лекува високо артериално кръвно налягане, понеже Омега 3 разреждат кръвта и намаляват по нормален метод високото кръвно. Действат спомагащо за регулиране на лошия холестерол в нашата кръв.

Есенциалните киселини повлияват добре за болки в ставите, ревматоиден артрит и др.