Повечето хора, които работят в козметичната индустрия от големи до средни компании, се специализират в един вид козметични продукти.
Те са от натурална козметика до продукти за коса или продукти за кожа и рядко има продукти за козметично фирмено копиране на продукти.
Преди да използвате каквото и да е натурална козметика, е добре да знаете всичко за нея. Първата стъпка към това е да се познаят продуктите от всяка от категориите
Категории козметични продукти
Въпреки че на пазара има хиляди козметични продукти, всички те могат да бъдат сортирани в 5 отделни категории.

Натурална козметика за кожата

Видове натурална козметика за жени

Това са продукти, предназначени да подобрят външния вид и усещането на кожата. Пазарът за грижа за кожата съставлява около 30% от цялата продавана козметика, което е най-големият дял от всяка категория.

Продуктите за грижа за кожата могат да бъдат класифицирани допълнително по начина, по който работят и какво правят.

Първо, има продукти, които са по кожата. Те включват овлажняващи продукти, предназначени да подобрят външния вид и усещането на кожата. Съществуват и продукти против стареене, които обещават да се отърват от признака на стареене на кожата (напр. Бръчки).

Има натурални продукти за слънчев тен, който променя цвета на кожата. А има и лекарства без рецепта, които предпазват от слънцето, лекуват кожни заболявания, лекуват акне и наистина намаляват бръчките.

Ако в момента търстите натурала козметика за кожата си, разгледайте отнлайн магазина https://www.biobeauty.bg/bg-news-details-4.html

Другите видове кожни продукти са тези, предназначени да премахнат нещата от кожата. Това включва почистващи препарати като измивания на тялото, сапуни за ръце, измивания на лицето, тонери, балонни бани и др.
Включва също скрабове, маски и продукти за ексфолиране. Можете също така да добавите кремове за бръснене и депилатори към тази група, тъй като те са предназначени за премахване на космите от кожата.

Продукти за грижа за косата

Продуктите за коса са вторият най-популярен вид козметика, представляващи приблизително 25% от продажбите. Подобно на категорията грижа за кожата, продуктите за коса могат да бъдат допълнително класифицирани според това как работят и какво правят.

Най-често купуваните продукти за коса са тези, предназначени да премахнат нещата от косата. Това са течни шампоани, които почистват косата, но има и прахообразни и аерозолни шампоани. Те премахват мръсотията, маслото и други неща от косата. Има специални шампоани, които се квалифицират като лекарства без рецепта и включват шампоани против пърхот, продукти против въшки и шампоани за възстановяване на косата.

Кондиционерите за коса са друг вид продукти, предназначени да подобрят външния вид и усещането на косата. Има също така интензивни балсами, опаковки с протеини, процедури с горещо масло и голямо разнообразие от други специализирани продукти, които трябва да подобрят вида и усещането на косата.

Трети тип продукти за коса са тези, предназначени да бъдат оставени в косата. Тези продукти могат да помогнат за промяна на усещането за коса, но основно са предназначени да помогнат за външния вид на косата. Най-големият сегмент от тези продукти са стилизиращи продукти, включително лакове за коса, мусове, стилизиращи гелове, шпакловки и други. Има и балсами без отмиване.

Последна категория ще бъдат реактивните продукти за коса, които химически променят грима на косата, за да променят начина, по който изглежда.