nutrition and supplements

Правилната храна е най-правилния начин да извлечете повечето жизнено важни хранителни вещества. Но ако случайно мислите, че диетата ви може напълно да изпуснете някоя част минерални добавки, които биха могли да помогнат, е препоръчително да се набавят.
Не сте уверени дали наистина вземата жизнено важните добавки витамини или различни минерали? Твоя фелдшер или пък инструктор може реално да ви помогне да узнаете. В много чести моменти може да ви направят кръвен тест, и ще видите вашите нива на Д витанин. Лекарите ще искат да научат за твоите начини на хранене. За да имате дадената важна информация, запишете какво ядете и пиете за няколко дни.
Крачка 1: Разберете от какво реално имате нужда
Вашите нужти от калории имат зависимост от:
На колко годинни сте
Видовете храни, които приемате
Болестите , от които сте боледували
Какви здравословни проблеми сте притежавали някога
Например, ако сте изложени на висок риск от болки в костите, твоя личен лекар би могъл да даде рецепта за калций и витамин D. Ако случайно сте дама, и тя може спокойно да забременее съвсем скоро, за вас е необходимо да приемате фолиева киселина, която помага да предотвратите определени типове дефекти при раждането. Ако случайно бихте искали да подобрите здравето на вашето сърце, планът ви може да включва омега-3.
Стъпка 2: Пазарувайте умно
Използвайте нашите съвети, за да ви помогнат да изберете обмислено хранителните добавки
Първо се информирайте за всичко: Погледнете как действа всяка една хранителна добавка и нейните рискове и ползи. „Все повече българи просто грабват хапчета от аптеката, тъй като са им казали за нея по радиото и телевизията или просто понеже българите казват за това“, според Г-н Уайт, сертифициран диетолог от Академията по хранене и диететика. Щом се съмнявате, помолете Вашия лекар. На доста хранителни добавки пише, че вършат магически неща. Пропуска се и приемането на добавки за холестерол, а те също са много важни. Разгледайте какво съдържат и как се примат, това може да направите оналайн тук.
Бъдете сигурни, че ще получите отговорите на тези Четири въпроса:
Какви са здравословните ползи?
Съществуват ли нежелани действия?
Коя е правилната доза, която е нужно да приемем?
Колко време ще е нужно да го приемам?
Имате въпроси? Проведете разговор производителя. Безсъмнение те могат лесно да отговорят на въпроси за състава и колко да приемат.
Номер 3: Проведете разговор с Вашия личен лекар
Разкажете на Вашия лекар какво реално вземата.
Възможни нежелани реакции: Голяма част може да попречат на някои други лекарствени препарати, които вземата. Например, ако вземете кръвен разредител, не трябва да приемате прекалено много К витамин, които може да накара нашата кръв да се сгъсти, казва Кели Причет, който работи в Централен Вашингтон. Ако ще ви правят операция, бихте могли да незабавно да спрете приема на омега-3 точно поради риск от кръвоизлив. Вашият лекар може бързо да ви е от полза да избереш правилните дози.
На гладно или точно след хранене се пият: Някои витамини и минарали е нужно да се приемат с храна, а други на гладно. „Не е правилно да вземата желязна добавка с прясно мляко, защото желязото и калция не работят задено“, казва Причет.
Приблизително колко да приемам: Твоя за този ден точен прием (DRI) за много добавки витамини и минерали изцяло зависиот твоята възраст и пол. Може спокойно бързо да се промени, ако сте бременна, кърмите дете, имате здравно състояние.
„Доста лица получават 10 пъти повече от DRI“, казва Уайт. „ Такова дозиране може да е прекалено много. В действителност е препоръчително да помислите относително колко да пиете“, което обхваща какво реално ядете.
Вашите задължения: Наложително е реално се храните правилно и да сте запознати с точно какво приемате. Плюс това е правилна идея да записвате витамините, които поемаме и да наблюдавате за негативно действие.