children toysКъдето има деца там се ражда и потребността от колоритни и интересни подаръци, като ги изненадат и зарадват без значение дали става дума за рожден ден, имен ден, Коледа, деня на детето или пък съвсем друго. Предвид изобилния вариант от стока, предлагащи се в детските интернет магазини решаването отнема ценно време и иска определено изследване.

Годините на децата са водещ фактор при намирането на най-правилния подарък и е от значение да се знае точно какви са обичайните им занимания и какви точно подробности причиняват интересът им в различните стадии на тяхното израстване.

Дарове за по-големи деца – 7-14 годишна възраст

Училището – точно това е територията, където се изграждат личните и цялостните интереси на децата.

Малчуганите са извън дома и се намират в по-широк социален кръг, в който непряко и пряко си влияят взаимно. В средата на учебните заведения малчуганите добиват известна самостоятелност и изграждат своите персонални интереси и предпочитания. В конкретния вариант бихте могли да подберете хубав подарък за детето по 2 критерия: Какви дейности се харесват на детенцето? Какво точно се харесва от повечето дечица? За втория случай става въпрос за играчки от телевизионни реклами.

Малко преди училище
Предучилищните занимания подготвят детето за преминаването от развлеченията към отговорностите. В този момент децата добиват качества и познания, които се прилагат в по-сложни игри – такива с конкретни и отговори, игри с дистанционно управление, компютърни игри, сложни загадки и конструктори.

Хубави подаръци за мънички дечица
Между 3-5 години децата въпреки, че имитират абсолютно всички действия на татко и мама, те изграждат и свои сценарии. Тези са така наречените игри с ролеви характер, в които те са изобретатели и членове на разнообразни състояния от заобикалящия ги свят. Най-исканите подаръци за деца в годините между 3 и 5 са мозайки и конструктори, книжки за оцветяване и рисуване, пластилин и други от подобен тип. Подобни дарове позволяват на децата да подобряват своите творчески умения докато се развличат.

Сувенири до възраст на 3 години
От 12 месеца до 3 год. дечицата сериозно разузнават средата, която ги заобикаля, като разглобяват, пренасят, бутат и дърпат абсолютно всичко, попаднало им в ръчичките. Най-добри за играене са играчките от дърво примерно кубче, конструктори с огромни компоненти, играчки за нанизване (низанки), влакче и игри за дърпане и бутане, загадки за мънички малчугани и много други. Важно е да вземете играчки, като ще развият и провокират въображението на дечицата.

Дарове за бебчета
За бебетата е необходимо игрите да развиват координирането между очи и ръце, умение за разпознаване, слух и други. Най-хубави за дадената цел и най-удачни са музикални играчки, дрънкалки и плюшени играчки, имитиращи животни. Бебенцата пробват несъмнено всичко на вкус и е много важно подаръците да не съдържат миниатюрни компоненти, които могат лесно да погълнат.

Открийте повече информация: детски велосипеди