laser hair removal

Метод по лазерна епилация – ефективна, безопасна, безболезнена

Запитването за дълготрайно, безболезнено и ефективно премахване на космите на тялото стои на дневен ред от много години и вълнува много повече настоящи мъже и жени. За пръв път обаче този въпрос среща своя правилен отговор и той се казва лазерна епилация.

Този тип дерматология е много използван през последните години, заради ползите, които има за кожата.

Цялата процедура по епилация с лазер се състои в обработване на космените фоликули със съдействието на прецизно насочени лазерни импулси. Всичко това влияе на самия растеж на косъмчето и респективно гарантира много по-солидни постижения от всички други процедури по обезкосмяване, присъстващи до сега.

За какъв тип окосмяване и кожа е подходящо обработването с лазерна епилация?

Бързата версия е – третирането е подходящо за всеки тип окосмяване и кожа. Съвременните системи с лазер работят с най-различни видове и дължини на импулси с лазер. Всичко това гарантира напълно ефективно и безопасно въздействие, както над светлите и тънки косъмчета, характерни за светлите видове кожа, така също и за по-тъмни косми, имащи хората с тъмен фототип. Най-често цялата процедура по лазерна епилация се върши от експерти, като предварително уточняват вида на кожата и окосмяването, и по този начин оценяват какъв точно вид импулс с лазер би въздействал най-ефективно в дадения случай. Има също и нови видове апарати, съвместявайки в себе си отделни стандарти за лазерна епилация, по този метод постигат оптималните възможни реакции за перманентно отстраняване на космите.

Какви точно зони на тялото биха могли да са обработвани с епилация с лазер?

Метода по епилация с лазер е приложима върху безусловно всички зони на тялото, включително и най-деликатните като гърди, лице, триъгълник и предмишници. Както казахме вече, успешността на метода не се засяга от типа на окосмеността. Същото важи и за безопасността и – тя е гарантирана и пълна, без значение от мястото на окосмяването.

Колко процедури с епилация с лазер трябват за постигане на перманентно обезкосмяване?

Скоростта, за която ще се изпълни искания ефект, е субективна и изцяло зависи от условия като тип кожа, хормонален фон на тялото и фаза на растеж на косъмчето по време на цялата процедура. Стандартно при много от пациентите серията операции с лазерна епилация достига задоволителен резултат между 6-ата и осмата процедура.

Болезнена ли е процедурата?

Днешните технологии с лазер са направени по този начин, за да гарантират оптимален комфорт за пациента по време на епилация с лазер. Чувството, което бихте почувствали по времето на цялата процедура, може да бъде обрисувано като леко пощипване, но определено не бихме говорили за остра болка. Накрайниците, с които се извършва работа, съдържат специални устройства за хладина, което превръща подлагането на епилация с лазер безболезнено и безопасно, а локалното обезболяване – изцяло ненужно.a