laser hair removal

Метод по лазерна епилация – безопасна, безболезнена, ефективна 

Въпросът за дълготрайно, ефективно и безболезнено обезкосмяване на тялото стои на дневен ред от години и касае доста повече съвременни жени и мъже. За първи път за щастие конкретния въпрос открива своя правилен отговор и той се казва лазерна епилация.

Цялата процедура по епилация с лазер се състои в третиране на космените фоликули благодарение на правилно отправени лазерни импулси. Разбира се това оказва влияние върху растежа на косъмчето и респективно дава много по-солидни резултати от всички други методи по премахване на космите, предлагани до момента. 

За какъв точно вид кожа и окосмяване е благоприятно третирането с лазерна епилация?

кратката версия е – третирането е подходящо за всеки един тип окосмяване и кожа. Модерните системи с лазер работят с разнообразни дължини и видове на лазерните импулси. Това осигурява еднакво безопасно и ефективно влияние, също за тънките и светли косми, характерни за светлите видове кожа, също така и върху тъмните косми, обикновено имащи мъжете и жените с по-тъмен фототип.

Често се изполва и хеурон, повече за процедурата на този лин.

Нормално цялата процедура по епилация с лазер се прави от професионалисти в областта, и предварително уточняват състоянието на окосмяването и кожата, и съответно оценяват точно какъв конкретен вид лазерен импулс би въздействал най-правилно в индивидуалния момент. Съществуват също и нови видове апаратура, като съвместяват в себе си разнообразните типове за епилация с лазер, по този метод се постигат оптималните потенциални ефекти за перманентно отстраняване на космите. 

Какви точно зони на тялото реално могат да са третирани с лазерна епилация?

Метода по епилация с лазер е възможна върху абсолютно всички зони на тялото ни, включително и най-нежните като пример лице, гърди, предмишници и триъгълник. Както споменахме, резултатността на метода не се засяга от типа на окосмяването. Това е валидно и за безопасността и – тя е пълна и гарантирана, без значение от мястото на окосмяването. 

Точно колко операции с епилация с лазер са нужни за постигане на перманентно премахване на космите?

Бързината, с която ще се достигне мечтания ефект, е различна и главно зависи от фактори като вид кожа, фон на хормоните на човека и фаза на растеж на косъмчето по време на процедурата. Обикновено при по-голяма част от пациентите серията операции с епилация с лазер постига приемлив резултат между 6-ата и 8-мата процедура. 

Мъчителна ли е процедурата?

Актуалните лазерни технологии са разработени така също, че да осигурят възможно най-добър комфорт за пациента по време на лазерна епилация. Усещането, което бихте преживели по времето на процедурата, би могло да е описано точно като съвсем леко пощипване, но по никакъв начин не бихме говорили за изпитване на болка. Накрайниците, с които се върши работа, имат определени механизми за изстудяване, което прави излагането на лазерна епилация безболезнено и безопасно, а локалната упойка – напълно ненужна.