Ако искате да си купите нов матрак, тази статия, ще ви спести много време и усилия, за избор на такъв.

Да го закупите от физически магазин или да пазарувате онлайн? Приоритизирате ли бюджета, който може да отделите или просто искате да изберете модела?
А какво да кажем за размера, формата, материала и дизайна? Да, има много неща, които трябва да имате предвид, особено ако пазарувате в леглото за първи път. Но никога не се страхувайте, orangefrog.bgе тук!

В това удобно ръководство ще научите как точно да изберете перфектния матрак за вас. Ще си поговорим за различни видове матраци, как да определим какво усещане ще работи най-добре за вашия стил на сън и много, много повече! Накрая гарантираме, че ще знаете точно как да намерите матрака на мечтите си.

В нашият онлайн магазин, най-често закупуваният матрак са топ матраци магнифлекс.

Звучи като план? Тогава да започнем нещата!

Важни въпроси за избор на матрак

3 въпроса при избор на матрак

Тук ще намериш шестте най-важни въпроса, които трябва да вземете предвид при закупуването на нов матрак. Всеки раздел ще ви научи как да отговорите на тези въпроси по подходящия за вас начин. Ето въпросите, които ще проучим, заедно с връзки към съответните им раздели:

  • На колко години е вашият матрак?
  • В каква поза спиш?
  • Каква твърдост имате нужда?
  • Колко тежите?
  • От какъв тип матрак имате нужда?
  • Какъв е вашият бюджет?

Най-вероятно, ще искате да разгледате много матраци, но е добре да имате избран бюджет преди да влезете в магазина. И така, нека започнем, от това на колко години е матрака ви.

На колко години е вашият матрак?

Това е първият въпрос, на който трябва да отговорите. Защо? Възрастта на вашия матрак може да играе голяма роля при определянето дали имате нужда от нов или не. Като общо правило, ще трябва да започнете да мислите за нов матрак, ако сте имате такъв, който е на повече от 8 години.

Това по никакъв начин не е установен стандарт, но обикновено е добър ориентир за проверка с матрака ви и за да разберете дали все още си върши работата: Re lully you to sleep!
Освен годините на матрака, има няколко важни неща, на които ще трябва да си отговорите. Събуждате ли се с нови болки сутрин? Имате ли проблеми с намирането на удобна позиция през нощта? Забелязали ли сте нови спадове във вашия матрак, които не могат да бъдат фиксирани чрез редовно завъртане? Ако сте отговорили положително на някой от тези въпроси, може да е време да подадете оферта за леглото си.

Въпреки че по-голямата част от хората са склонни да се прехвърлят между различни позиции през нощта, повечето хора предпочитат определени позиции пред други. Може би сте някой, който обича да заспива на гръб и да се преобръща на дадена страна.

Или може би прекарвате по-голямата част от нощта на една страна и след това довършвате съня си по корем.
Ако никога преди не сте мислили за предпочитаните пози за сън, бих ви препоръчал да обърнете особено внимание на това как спите през следващата седмица. Вероятно ще откриете, че сте или спящ отзад, спящ встрани, спящ в стомаха или някаква комбинация от трите.